Mødet med James Rand, Blackpool febr. 2009

       
                                                                                                        Lille mand på stor scene.      

Born Randall James Hamilton Zwinge
August 7, 1928 (1928-08-07) (age 80)
Toronto, Ontario, Canada
Occupation Magician, skeptic, writer
Website
www.randi.org
James Randi er en tidligere tryllekunstner, som har gjort det til sin livsopgave at afsløre svindel og humbug inden for den alternative verden. Metoden er enkel. Han tilbyder de alternative behandlere og mystikere en million dollar, hvis de kan dokumentere deres evner i en kontrolleret test.

Min beskrivelse efter mange samtaler med ham:  Meget vidende om magien, morsom, sjov, taler med alle, rar og giver sig tid. Hans store passion er fremme magien og fortælle om glæden at vise og give den videre, som den underholdning trylleri er. Hader: folk der driver plat, selv tror og får andre til at tro de er "overmenneskelige"  "særligt udvalgte" "har fået særlige evner".
Folk vil tro på magi og overnaturlige ting - og dermed bliver det virkeligt for dem. Det er dog kun indtil fornuftige folk som James Randi, eller "The Amazing Randi", vha. rationel tankegang, piller ønsketænkningen fra hinanden.
 
Indtil videre har James Randi testet tusindvis af alternative mystikere, men endnu er det ikke lykkedes nogen af dem, at komme i nærheden af de mange penge. Til gengæld er det som regel ganske underholdende at se mystikerne forklare, hvorfor deres tricks ikke lige virkede den dag, James Randi testede dem.

Og for den almindelige overtroiske dansker kan det være en øjenåbner, som viser, hvordan alternative fupmagere opererer. Man bliver klogere, og så slipper man for at smide en masse penge ud på alternativt hokus pokus, som alligevel ikke virker.
 
Her en række klip på   Youtube, hvor du kan se ham "plukke" selv de mest hærdede...
Her på Den Frygtelige Sandhed   (TV2 Blog kan du læse disse artikler), er vi altid behjælpelige med folkeoplysning og gode råd til, hvordan man kan forbedre sit liv. Derfor kommer her et tip til alle overtroiske bloggere, som med garanti enten vil gøre dem klogere eller rigere.
 
klik på billedet så kommer videoen,  når du vil tilbage klik pil tilbage, elle bob.klik musen og så tilbage.

I det første videoklip afslører Randi James en svindler, som påstår, han kan finde vand og løse verdens problemer i Afrika.. Læg mærke til svindlerens amatør agtige ansigtsudtryk, da han på står det virker med at kunne olie og gasledninger også...Da Randi bad ham komme til kontrolleret test...tja... da dukkede han ikke op mere!!!!!!. Det er god underholdning!
James Randi Speaks: Dowsing, the Ideomotor Effect 
 
det næste videoklip afslører James Randi en kvinde, som påstår, at hun ved at røre ved en genstand, som tilhører en bestemt person, kan fortælle noget om personens problemer. Igen er det en fornøjelse at kigge på svindlerens ansigtsudtryk, når hun finder ud af, at hendes fupnummer er ved at blive afsløret.
  Denne video er fjernet fra Youtube, grundet mediet føler sig krænket!!!!!!!

Den næste video viser en plattenslager, som påstår, at krystaller har magiske kræfter, som kan helbrede mennesker. Randi James bytter krystallen ud med rottegift, og vupti - det viser sig, at rottegift har den samme magiske effekt som krystallen!
Denne video er fjernet fra Youtube, grundet mediet føler sig krænket!!!!!!!I det næstsidste klip trækker James Randi bukserne ned på en fupmager, der påstår, at han kan se menneskers aura. Desværre svigter hans evner under testen, og endnu engang trækker Randi James det længste strå. Også her er det sjovt at høre fupmagerens bortforklaringer!
Denne video er fjernet fra Youtube, grundet mediet føler sig krænket!!!!!!!


Til sidst viser vi en klassiker. Hvem husker ikke Uri Geller fra 70'erne? Manden tjente millioner på folks godtroenhed. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg som knægt sad og gned på en ske med tommelfingeren i det håb, at jeg kunne få den til at bøje. Her skal vi se, hvordan Uri Geller taber ansigt for åben skærm, da han ikke er i stand til at gennemføre sin svindel under kontrollerede forhold.
 
  
 
James Randi exposes Hydrick  James Randi exposes Hydrick
 


Vil du se flere videoer se dem alle her, klik på Randi: